Húsvétkor már kipróbálható

2022.04.16. 16:41

Menetrend szerinti hajójárat indul a Duna fővárosi szakaszán

Április 29-től indul a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MAHART együttműködésében a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán, amelyet már a húsvéti hosszú hétvégén is kipróbálhatnak az utasok.

A BKK közleményében kiemelték: a menetrend szerinti hajójárat április 29-től, péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik, és a Vigadó tér-Akadémia-Margitsziget (Sportuszoda)-Batthyány tér-Vigadó tér kikötőkben köt ki.


A hajójárat keddtől vasárnapig minden nap 12 órától 20 óráig kétóránként indul, az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.


A BKK tájékoztatása szerint a húsvéti hosszú hétvégén nagypéntektől húsvét hétfőig már ideiglenesen kipróbálhatók a dunai körjáratok.


Közölték: a hajókra keddtől péntekig – illetve a húsvéti hosszú hétvégén – a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Azonban mivel a budapesti körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe.


Szombaton és vasárnap mindenkinek, illetve hétköznapokon a bérlettel nem rendelkezőknek 1500 forintos napijegyet kell váltani – a Vigadó téri hajóállomáson vagy a többi kikötőben a hajón –, amely az érvényesség napján korlátlan számú utazásra jogosít – tették hozzá.


Jelezték: a hajókon a hét évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak.

Borítókép: illusztráció MTI/Sóki Tamás)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!