Hirdetés

2024.04.27. 08:00

Közösség, innováció, fejlesztés

Elindult a Holcim Közösségi Érték Program újabb pályázati ciklusa

PR cikk
  • A Holcim 31 érintett településről várja a pályázatokat az oktatás, képességfejlesztés, infrastruktúra-fejlesztés, környezetvédelem és egészségmegőrzés területén.
  • A Közösségi Érték Program (KÉP) célja a Királyegyházi Cementgyár és Bükkösdi Kőbánya körüli közösségek fejlesztése és támogatása.
  • Pályázat keretösszege 5 millió forint, az egy projekttel elnyerhető maximális támogatás összege 750 000 forint.
  • A Holcim Közösségi Érték Program társadalmi hasznosságát tavaly „Effekt 2030 – Az ESG megoldások” Díjjal ismerték el

    A Holcim Magyarország Kft. elkötelezett a helyi közösségek támogatása és a fenntarthatóság iránt. Ezért is hirdeti meg immár 12. alkalommal Közösségi Érték Programját (KÉP). Ennek célja a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya melletti települések igényein alapuló, lakossági együttműködést előmozdító, összetartozásukat, együttműködésüket erősítő projektjeinek ösztönzése és támogatása az alábbi területeken:
  • oktatás, képességfejlesztés, 
  • egészségmegőrzés, 
  • környezetvédelem, klímavédelem, 
  • helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztése, 
  • egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

A pályázat sikerét bizonyítja az eddigi 11 ciklus során 45 millió forint hozzájárulással, 18 településen megvalósított 140 projekt, másrészt a tavaly októberben elnyert „Effekt 2030 – Az ESG megoldások” díj, amely társadalmi hatásának jelentőségét ismerte el.

Pályázati támogatás a helyi közösségek számára

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek), KKV-k és szociális szövetkezetek jelentkezhetnek, amelyek nem folytatnak politikai tevékenységet, bejegyzett székhelyük és a tervezett projekt megvalósítási helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében található 31 településen van. A pontos településlista megtalálható a Holcim Magyarország Kft. weboldalán.

A pályázatokat – online – 2024. május 24-ig lehet benyújtani. A támogatott projekteket július 1. és december 15. között kell megvalósítani. Kiemelt figyelmet kapnak azok a pályaművek – összhangban a Holcim fenntarthatósági célkitűzéseivel –, amelyek a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében valósulnak meg. 

Büszkék vagyunk rá, hogy a Holcim Közösségi Érték Programjába évről-évre egyre több pályázatot nyújtanak be a Királyegyházi Cementgyár körüli települések civil szervezetei. Vállalatunk anyagi támogatásával, közös finanszírozásban már számos olyan projektet valósítottunk meg, melyek hosszú távon is a közösségek lakóinak összetartozását és fejlődését segítik elő – legyen szó közösségformálásról, fenntarthatóságról, oktatásról vagy egészségmegőrzésről. Úgy véljük, hogy ezek az értékek nemcsak a Holcim Magyarország Kft. számára kiemelkedő jelentőségűek, de kulcsfontosságúak ahhoz is, hogy a velünk dolgozó és körülöttünk élő közösségek és azok tagjainak jövőjét szolgálják

 – nyilatkozta Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

A részletes pályázati kiírást, valamint a korábban megvalósított pályaműveket megtekintheti a www.holcim.hu weboldalon. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában