Friss hírek

2004.10.29. 12:52

Milliárdos per az állam ellen a paprika-ügy miatt

Az ÁNTSZ eljárása súlyosan gondatlan, a hivatalnak tudnia kellett volna, hogy az Univer Product Rt. termékei - egyebek mellett az Erős Pista - és a Piros Arany - egyáltalán nem tartalmaznak fűszerpaprika-őrleményt, így nem volt jogszerű a termékek betiltása - mondta a cég vezérigazgatója.

BAMA

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) súlyos szakmai tévedése következtében bekövetkezett tényleges kár, és a ma még fel nem becsülhető több milliárdos nem vagyoni kár miatt az Univer Product Rt. peres eljárást indít a magyar állam ellen - mondta Molitórisz Károly, az Univer Product Rt. vezérigazgatója.

Az indokolatlan hisztériakeltéssel az Univer termékek - Erős Pista, Piros Arany, Édes Anna, Gulyáskrém és a Pörköltízesítő - értékesítésében felbecsülhetetlen károkat okozott a hivatal, itthon és külföldön egyaránt.

Az ÁNTSZ csütörtökön határozatban ismerte el tévedését, amelyet honlapján közölt, de a károkozás már megtörtént - tette hozzá.
Az Univer Product Rt. említett termékei a cég tájékoztatása szerint magyar őstermelők által termesztett, beszállítás után azonnal feldolgozott nyers paprikából készülnek.

A magyarországi paprikabotránnyal kapcsolatban az osztrák Kotányi fűszerkereskedelmi vállalat kijelentette, hogy "minden paprikát tartalmazó termékünkre garantálják az aflatoxin gombaméregre vonatkozó normák betartását, és egészséges fogyaszthatóságát".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!