Friss hírek

2004.11.02. 19:13

4-es metró: elfogadták a tendert

Elfogadta a tenderbizottság a 4-es metró első, alagútépítési tenderét, amit az állam egyetértése után, várhatóan november közepén közzétételre megküldenek az Európai Uniónak. Gulyás László, a BKV DBR metróprojekt igazgatója szerint az államnak 20 napja van a véleményezésre.

BAMA

Reményei szerint azonban várhatóan hamarabb továbbíthatják az unióhoz a kétfordulós nyílt nemzetközi tenderfelhívást. Az igazgató közölte, hogy az alagútépítési tendert a jövő év első felében elbírálják, s a nyertes ezt követően megkezdheti az előkészítő munkálatokat. Az alagút fúrása a legjobb esetben jövő év végén, de inkább a következő év elején kezdődhet meg, attól függően, hogy a kivitelező milyen gyorsan tudja a helyszínre szállítani a fúrópajzsokat. Gulyás László tudatta, hogy a tervek szerint a 12 tenderből még az idén kiírják a járművásárlásra szólót is. A Baross tér - Etele tér közötti első metrószakaszra 64 jármű, a Bosnyák térig tervezett második szakaszra 90 jármű beszerzését tervezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!