Friss hírek

2004.11.30. 17:16

A költségvetés módosító javaslatairól szavaznak a parlamentben

Ma délután szavaznak a képviselők a Parlamentben a költségvetést módosító javaslatokról.

BAMA

A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokról szavaz az Országgyűlés. Draskovics Tibor pénzügyminiszter szerint a 2005-ös államháztartási hiányt nem növelik az elfogadott költségvetési módosítások: a GDP arányos deficit 4,7 százalékos lesz.

A pénzügyminiszter 4 százalékos kiegyensúlyozott növekedést vár jövőre, 4 és fél százalékos infláció mellett. A már megszavazott módosítások hatására az eredeti tervhez képest növekszik az önkormányzatok normatív támogatása. Az oktatásban a nagyobb osztálylétszámot ösztönző plusz keret gyermekenként 10 ezer forinttal lesz több. Az egyházi iskolák támogatása nem csökken, az itt tanítóknak azonban jövőre nem járnak a közalkalmazotti juttatások.

A fideszes Varga Mihály szerint a lemaradás büdzséje lesz a jövő évi. Az ellenzéki politikus megalapozatlannak mondta a pénzügyminiszternek az államháztartás hiányára, a növekedésre és az inflációra vonatkozó kijelentéseit.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!