Friss hírek

2004.12.09. 10:38

Új műfüves komplexum a XIII. kerületben

Az Újpalotai úti megújult sporttelepet december 10-én avatja fel dr. Tóth József a kerület polgármestere. Az esemény a XIII. kerület reprezentáns egyesülete, a VASAS SC öregfiúk csapata és az önkormányzat, illetve dolgozói labdarúgó mérkőzésével zárul. A beruházás költsége 80 millió forint.

BAMA

A terület több tíz éven keresztül kedvelt létesítménye volt a kerületi fiatalok tömegének a különféle kosár-, kézi- és labdarúgótornákon. A beruházás keretében a régi aszfaltborítású pályákat elbontották és három új, kiváló minőségű műfüvest alakítottak ki.

A Láng sporttelepen, a múlt évben átadott műfüves sportpálya után ezt követően egy újabb helyszínen is rendezhetnek amatőr kispályás labdarúgó bajnokságot, edzéseket, mérkőzéseket.

A két egymás mellé épített kispálya küzdőtere összesen 40x65 méter, a hosszanti oldalakon új világítással. A további 20x40 méteres utánpótlás-edzőpálya világítása megmaradt. Mindkét esetben a pályára kerülő csapadék elvezetését is megoldották.

A létesítmények kiszolgálására 425 m2 felületen új viacolor járdát, és gépkocsi behajtót építettek ki. Járulékos létesítményként elkészült, a védőkerítés, valamint 4,5 méter magas labdafogó hálót is felszereltek. A mintegy 6000 m2 alapterületet érintő korszerűsítési munkák tartalmazzák a pálya körüli terület rendezését, a meglévő növényzet megújítását, új fák, bokrok telepítését, a szabadon maradt terület befüvesítését és új locsolóhálózat kiépítését is.

Az önkormányzat az utánpótlás nevelés és tömegsport fejlesztése érdekében a következő évben is tervezi a telep további korszerűsítését. Így a 2005-2006 évi fejlesztési tervek között szerepel az elavult kiszolgáló épület helyett egy korszerű létesítése.

A 80 millió forintos teljes beruházásból 68 millió forintot az önkormányzat biztosított, 12 milliót a Bozsik programból pályázat útján nyertek el a beruházók. A létesítményt továbbra is az önkormányzat Sport- és Szabadidő Központ Kht-ja üzemelteti.

Az avatás időpontja: 2004. december 10-én (pénteken) 10.00 órahelyszín: Újpalotai úti sporttelep (1131 Újpalotai út 13.)

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!