Friss hírek

2005.01.17. 10:33

Amerikai kórház épülne Budapesten

Az Egyesült Államok segítséget nyújt ahhoz, hogy Magyarország regionális egészségügyi központ lehessen - jelentette ki az egészségügyi miniszter, miután hazaérkezett az Egyesült Államokban tett látogatásáról, ahol megállapodást írt alá amerikai kollégájával a két tárca együttműködéséről.

BAMA

Amerikai részről rendkívül gyakorlatiasan viszonyultak a két minisztérium együttműködéséhez - mondta Rácz Jenő. Konkrét terveket is ismertettek - tette hozzá az egészségügyi miniszter, aki azt tervezi, hogy márciusban ismét az Egyesült Államokba utazik, s magával viszi az amerikai részről felvetett javaslatokra adott magyar választ.

Amerikai részről kórházat szeretnének építeni Budapesten, konkrét javaslatuk van a sürgősségi ellátásról, a logisztikai rendszerek átadásáról, a direkt kutatási programokról. Szeretnék Magyarországot közép-európai regionális központtá fejleszteni, ennek első lépése lenne a Budapesten tervezett amerikai kórház - közölte a szakminiszter, aki szerint a kórház másfél éven belül felépülhet Budapesten.

A pénteken Washingtonban aláírt megállapodás öt évre szól. Az egészségügyi és az orvostudományi együttműködés általános jogi kereteként fog szolgálni.

 

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!