Friss hírek

2005.01.06. 06:50

Budapest majd mindent visz?

Negyvennégy nap múlva döntenek, ki nyeri el az Európa Kulturális Fővárosa, 2010 címet. Két napja azt írtuk: Demszky Gábor szövetséget ajánl a vidéki városoknak. Győr üdvözli a főpolgármester ajánlatát.

BAMA

– Ügyetlen kampányfogás és mindenképpen komolytalan – mondta Demszky lépéséről Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. Kifogása: a fődöntnök a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának vezetője, aki egyben az MSZP elnöke. Kósa szerint nem mindegy, hogy a zsűrielnök Hiller István pártelnökké választásakor éppen Toller László lépett vissza Hiller javára. Toller ugyanis egy szintén pályázó város, Pécs polgármestere. Kósa nem feltétlenül sejt összebeszélést. Szerinte ez az összefüggés pártpolitikai szintűvé alacsonyíthatja a választást. Vízfejű ország, és a vízfej Budapest, amely mindent visz. Kunszt Márta Pécs alpolgármestere azt mondta Demszky javaslatára, hogy természetes az együttműködés.
(Részletek a csütörtöki Reggelben.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!