Friss hírek

2005.01.20. 12:59

Budapest újabb kerületeiben indul a lakótelepi rendőrség

A jelenleg működő négy lakótelepi rendőrség mellett az év közepétől két újabb lakótelepen, az újpalotain és az Alacska lakótelepen indul be a lakótelepi rendőrség - jelentette be Lamperth Mónika belügyminiszter csütörtökön.

BAMA

"Folytatjuk ezt a programot, és 2005. július 1-jétől két új lakótelepen indul a lakótelepi rendőrség (...), a XV. kerületben az  újpalotai lakótelepen és a XVIII. kerület Alacska lakótelepen" -  mondta a belügyminiszter  a lakótelepi rendőrségről és a főváros és  az agglomeráció közbiztonsági együttműködéséről rendezett budapesti  tanácskozáson. 

Hangsúlyozta: a lakótelepi rendőrség programját jó programnak  tartja, "meggyőződéses szocialista politikusként hadd mondjam azt,  igazi baloldali programnak tartom, hiszen azoknak az embereknek  nyújtunk többletsegítséget és biztonságot, akik a lakótelepen élnek,  és az köztudomású, hogy ez nem a társadalom leggazdagabb rétege". 

A belügyminiszter szerint jó az állampolgári fogadtatása a már  működő négy lakótelepi rendőrségnek, a káposztásmegyeri, a  békásmegyeri, a Gyöngyösi úti és a kelenföldi lakótelepen működő  lakótelepi rendőrségnek. 

Lamperth Mónika elmondta: utasította Gergényi Péter budapesti  rendőrfőkapitányt, hogy készítse el annak ütemezését, hogy a  következő három évben hol kerüljön sor lakótelepi rendőrség  beindítására, a lehetőségeik figyelembe vételével.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!