Friss hírek

2005.01.12. 13:30

Civil javaslat a főváros éjszakai tömegközlekedésének javítására

A BKV gazdaságtalanul üzemelő éjszakai szolgálati járatainak bevonásával sok ember éjszakai tömegközlekedését segíthetnék, s egyúttal, akár évi 100-150 millió forintot is megtakaríthatnának az ésszerű hálózat kialakításával - hangzott el a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület tájékoztatóján szerdán.

BAMA

A BKV jelenleg 107 éjszakai buszjáratot üzemeltet négyezer kilométeren dolgozóinak szállítására, ezek azonban utasokat nem  visznek. Az egyesület ezek jórészét bevonná az éjszakai utas  szállításba, és javasolja azt is, hogy a jelenlegi 18 éjszakai  buszjáratot 31-re növeljék Budapesten - mondta Vitézy Dávid és  Dorner Lajos elnökségi tag.

A civil szervezet képviselői szerint egy európai nagyvárosban  elengedhetetlen a jól működő, utas központú éjszakai  tömegközlekedési hálózat. Emlékeztettek rá, hogy jelenleg éjszaka  Budapest nagy területei megközelíthetetlenek tömegközlekedéssel.  Példaként említették, hogy a XXIII. kerület egész területén nem jár  busz egész éjszaka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!