Friss hírek

2005.01.19. 14:31

Érkeznek az új trolik

A Budapesti Közlekedési Részvénytársaság 2004. év során nyílt közbeszerzés eljárást folytatott le - négyéves keretszerződéssel - korszerű, alacsonypadlós szóló trolibusz beszerzésére, kétéves karbantartással. Az eljárás nyertese a GANZ Transelektro Közlekedési Rt. lett.

BAMA

A megkötött szerződés értelmében a Budapesti Közlekedési Részvénytársaság 2008-ig 45 darab szóló trolibuszt vásárolhat rögzített áron. Ebből az első hat már megérkezett Budapestre, próbafutásuk a napokban kezdődik a fővárosban, többek között a 77-es vonalán is. A járművek a próbafutást követően, márciustól szállítanak utasokat.

A pályázatban szereplő GANZ-SOLARIS Trollino 12 (GST 12) típusú trolibusz mind külső, mind belső megjelenésében korszerű kivitelű, a mai európai elvárásoknak megfelelő, modern aszinkron motoros elektromos hajtással rendelkező jármű, alacsony energiafelhasználással.

A trolibuszra könnyen fel lehet szállni kerekesszékkel, babakocsival is, hiszen a jármű alacsonypadlós és az utasteret rámpán is meg lehet közelíteni.

A jármű Magyarországon eddig egyedülálló módon ún. önjáró üzemmóddal is rendelkezik, amellyel szinte minden váratlan esetben (felsővezeték szakadás, hálózati feszültség kimaradás, forgalmi akadály) képes az utasokat tovább szállítani. Ezáltal lehetővé válik, hogy egyes járművek akadályoztatása esetén a vonalon zavartalanul haladhat a forgalom.

A trolibuszok elektromos berendezéseit a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. gyártja és szereli, a jármű kocsi-testeket pedig a lengyel Solaris cég szállítja.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!