Friss hírek

2005.01.03. 14:32

Folytatódik az M0-ás építése

A körgyűrű építése folytatódik, az új Duna-híd alapozása nyáron kezdődhet meg.

BAMA

Jelenleg is zajlanak a munkálatok a Gyál és Vecsés között az M5-öst a 4-es úttal összekötő új, 12,5 kilométeres szakasz kiépítésén. A 34 milliárd forintos munkával a Strabag Rt.-t bízták meg. Az átadás a terv szerint novemberben lesz, amikor is a jelenlegi 30 kilométer hosszú M0-ás körgyűrűn tovább haladhatnak majd az autók, némileg enyhítve ezzel a főváros útjainak forgalmán. Most épül a 4-es út forgalmának tehermentesítésére 13 milliárd forint ráfordítással a Vecsést és Üllőt elkerülő útszakasz is.

Zajlanak az előkészületek a leendő, Újpestet és Szentendrét összekötő új Duna-híd építésére is. Várhatóan tavasszal kötik meg a szerződést a kivitelezőkkel, nyáron pedig indulhat a híd alapozása, mivel az építési engedélyek már megvannak. A beruházás értéke jóval meghaladja majd a 20 milliárd forintot. Egy 1840 méter hosszú, 2x2 sávos, plusz leállósávot, gyalogos és kerékpárutat is magában foglaló, összesen 26,5 méter szélességű hídról van szó, amelyet a terv szerint 2007-ben adnak át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!