Friss hírek

2005.01.20. 12:51

Közel félszáz illegális utánfutó reklámhordozót szállítottak el

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában levő közterületről. 2004. októberétől összesen 43 darab reklámmal ellátott utánfutót szállítottak el. Eddig 16 tulajdonos jelentkezett, melyek közül 8 darab utánfutó elszállítási, tárolási költségét fizették meg - derült ki a Várostervezési és Városképvédelmi Bizottsági szerdai ülésén.

BAMA

A szakbizottság tavaly májusban döntött úgy, hogy az engedély nélkül kihelyezett reklámos utánfutókra a főváros három kiemelt helyszínén - a BAH csomópontnál, a Felvonulási téren és a Duna partokon - azonnali bontást rendel el.

Az eljárás gyorsítása érdekében a bizottság novemberben, a rendelet szigorítását követően úgy döntött, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában levő közterületeken reklámhordozó céllal elhelyezett utánfutókkal megvalósított jogellenes közterület-használat megszüntetése miatt azonnali bontást rendel el, mellőzve a tulajdonosok előzetes felszólítását.

Tiba Zsolt főjegyző tavaly novemberben körlevélben fordult a kerületekhez, amelyben közreműködésüket kérte a jogellenesen elhelyezett reklámos utánfutók eltávolítása érdekében. Így a kerületektől kapott információk segítségével azóta is folyamatosan ellenőrzik a reklámos utánfutókat.

A szakbizottság kis kiegészítésekkel egyetértett a Kulturális Bizottság azon döntésével, hogy Bibó István halálának 25. évfordulója alkalmából szobrot állítsanak az V. kerület Széchenyi rakpart és Markó utca Duna felőli találkozásánál.

A mű alkotóját, Széri Varga Gézát jeligés képzőművészeti pályázat keretében választották ki. A szobrász pályaterve a könyv fölé hajló tudóst jeleníti meg. A pályáztatás költségeihez a Fővárosi Önkormányzat is hozzájárult. 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!