Friss hírek

2005.01.26. 12:56

Lelassult a közlekedés

Az ország nagy részén az éjszaka kezdődött havazás lelassította mind a közúti, mind pedig a vasúti közlekedést. A helyenként erős széllel is együtt járó hóesés egyelőre két Zala megyei települést zárt el a külvilágtól, de a helyzet percről percre változik.

BAMA

Budapesten lelassult a tömegközlekedés, de a buszok és villamosok mindenhol járnak. Pest megyében szórványosan havazik, a legtöbb hó Dabas és Szentendre környékén esett. A főutak többsége a folyamatos gépi tisztítás ellenére havas, a mellékutakra pedig még nem minden esetben jutottak el a gépek. A havas, latyakos, esetenként csúszós utakon romlottak a látási viszonyok.

A távolsági buszokkal utazóknak is késésekkel kell számolniuk, így például 20-25 perccel hosszabb a menetidő Békés megyében. A vonatközlekedésben 5-10 perces késésekkel kell számolni országszerte. Komolyabb fennakadás csak a Dunántúl nyugati felében és Békéscsaba térségében van, ahol a mellékvonalakon a vonatok 100 percet is késhetnek. A Balatonon a jegesedés miatt leállt a komp. A Ferihegyi repülőtérre kisebb-nagyobb késésekkel érkeznek ugyan a járatok a nyugat-európai városokból, de Budapestről időben szállnak fel a gépek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!