Friss hírek

2005.01.10. 15:28

Nem vesz XII. kerületi ingatlanokat a főváros

Ne vegye meg azt a három XII. kerületi ingatlant a főváros, amelyekre elővásárlási joga van - ezt javasolja a főpolgármesteri kabinet a Fővárosi Közgyűlésnek.

BAMA

Geberle Erzsébet, a  fővárosi SZDSZ frakcióvezető-helyettese az MTI-nek elmondta, a főpolgármesteri kabinet hétfőn nem tartotta  indokoltnak azt, hogy az összességében mintegy 5.500 négyzetméteres  ingatlanegyüttest január végén megvegye a Fővárosi Közgyűlés.

A három ingatlant, 183 ezer forintos fajlagos négyzetméteráron,  áfa nélkül, egymilliárd forintért adta el a XII. kerület.

A "bejegyzés alatt" lévő Terra Office Center Kft. az  előterjesztés szerint lebontja a Nagyenyed utcai három ingatlanon  lévő lakóházakat. A vevő vállalta, hogy az ingatlanok beépítésére  tanulmánytervet készít. A kerületi előírások szerint a telek  legkisebb zöldfelülete 20 százalékos, legnagyobb építménymagassága  20 méteres lehet, a hasznos alapterület minimum kétharmadán pedig  kereskedelmi-szolgáltató funkciót kell ellátni.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!