Friss hírek

2005.01.11. 10:46

Pályázati felhívás publikációs ösztöndíjra

Az Alapítvány a Magyar Felsőoktatás és Kutatásért Kuratóriuma a Doktoranduszok Országos Szövetségével közösen a Magyar Professzorok Világtanácsával közreműködve pályázatot hirdet fiatal tudományos kutatók publikációs teljesítményének elismerésére.

BAMA

Az elbírálás tárgyát a tudományos eredmények, és azok bemutatása képezi, tartalmi és formai szempontok alapján.

Pályázatot nyújthat be minden fiatal tudományos kutató, aki a Doktoranduszok Országos Szövetségében a 2005. évre érvényes tagsággal rendelkezik. A pályamű a 2004. árpilis 1. és 2005. február 15. közötti időszakban, a szakmai közvélemény által elfogadott, lektorált tudományos szaklapban, periodikában megjelent - pályázóként egy - első szerzős publikáció.

Bármilyen idegen nyelven készült publikációval lehet pályázni, amennyiben azonban az nem angol nyelvű, mellékelni kell a magyar vagy angol nyelvű fordítását is.

Pályázni az alábbi három "tudományterület" valamelyikében lehet: élő természettudományok, műszaki- és élettelen természettudományok, társadalom- és bölcsészettudományok.

A Kuratórium "tudományterületenként" 3-3 főt részesít ösztöndíjban. Az ösztöndíj összege az elért helyezéstől függően 50 000 Ft, 30 000 Ft, illetve 20 000 Ft.


A pályázatot elektronikus és postai úton kell a Doktoranduszok Országos Szövetségéhez benyújtani.

A pályázat honlapján ( www.dosz.hu/palyazat2005 ) on-line regisztrációt kell tenni, ami a megjelent cikk elektronikus változatának feltöltését is igényli.

A szövetség címére (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.) el kell küldeni a megjelent publikáció különnyomatát két példányban, a témavezető nyilatkozatát arról, hogy a cikkben közölt eredmények hány százalékban a pályázó önálló munkája.

A pályázatok benyújtási határideje 2005. február 23.

A pályázat eredményhirdetése előreláthatólag a fiatal magyar tudományos kutatók és doktoranduszok nyolcadik találkozóján lesz, a 2005. évi Tavaszi Szél konferencián, melynek helyéről és időpontjáról minden pályázó legkésőbb 2005. április 1-jéig elektronikus értesítést kap.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!