Friss hírek

2005.02.07. 07:45

Földesurak a közgyűlésben

Állásokat halmoznak, képviselői fizetésük többszörösét keresik a városatyák. Van, aki ügyvédként ötvenezer, más egymillió forintot tesz zsebre havonta.

BAMA

Eltérő anyagi körülmények között élnek a városházi politikusok vagyonnyilatkozatuk szerint. Többségük halmozza az állásokat. Egyszerre négy-öt helyen is dolgoznak, így képviselői fizetésük többszörösét keresik. De szinte mindenki tartozik kisebb-nagyobb összeggel banknak vagy magánszemélynek.
A frakcióvezetők közül a legvagyonosabb a fideszes Kupper András. A XI. kerületben egy 560 négyzetméteres ház fele az övé. Érden pedig tulajdonosa egy 118 négyzetméteres háznak. Tavaly vett egy Ford Mondeót. Van még két zongorája, ezerkétszáz hanglemeze és egy ötszáz darabos CD-gyűjteménye.
Szőke László (MDF) viszont úgy tűnik, a legszegényebb vezető. Több mint nyolcmillió forint megtakarítása van, ám lényegében ugyanennyivel tartozik egy banknak. Másodállásaiból 178 ezer forintot szed össze felügyelő-bizottsági tagként. Mégis ő a közgyűlés egyik földbirtokosa: tizenhárom szántót örökölt külső kerületekben és a főváros környékén. Igaz, ezek nem sokat érnek, mert mind úgynevezett nadrágszíjparcella.
(Részletek a hétfői Reggelben.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!