Friss hírek

2005.07.19. 15:30

Árvízkárosult gyermekek táboroznak Hajdú-Biharban

Negyven székelyföldi árvízkárosult gyermek táborozhat augusztus első napjaiban Debrecenben.

BAMA

A táboroztatás célja, hogy a gyermekeket kiemeljék a katasztrófa sújtotta környezetből, amíg a helyreállítási munkálatok tartanak. Az önkormányzat munkatársai a katasztrófahírek hallatán két nap alatt szervezték meg a tábort, aminek keretében augusztus 1. és 7. között 40 gyergyócsomafalvai diákot helyeznek el a debreceni Győrffy István Kollégiumban - közölte a közgyűlés elnöke. Juhászné Lévai Katalain azt is bejelentette: felhívással fordulnak minden megyei önkormányzathoz és Hajdú-Bihar megye valamennyi településéhez, hogy a kollégiumi férőhelyekkel, táborhelyekkel rendelkező önkormányzatok hasonló módon igyekezzenek segíteni a bajba jutott romániai gyermekeken.

Hozzátette, a Hajdú-Bihar-Bihor Eurorégió biztosította kereteket is kihasználják a segítségnyújtás kiszélesítésére és várhatóan ruhaadományok szervezésével is segítik majd az árvízkárosult gyermekeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!