Friss hírek

2005.09.30. 16:43

Egyedül Berlusconit ismeri fel

BAMA

Rejtélyes orvosi eset foglalkoztatja Olaszországot. A lapok beszámolnak egy idős asszonyról, aki betegsége következtében fokozatosan elveszítette az emlékezőképességét. Ma már nem ismeri fel a családja tagjait és nem tud beazonosítani egyszerű, hétköznapi tárgyakat sem, viszont értelmesen beszél. Az őt vizsgáló ideggyógyászok ismert személyek és tárgyak képét mutatták az asszonynak, de egyetlen egyet sem tudott közülük megnevezni, csupán Berlusconi miniszterelnökét.

 

Most a paduai és a triesti egyetem egy-egy neves kutatója vizsgálja, mi okozhatja azt, hogy a miniszterelnök fizimiskája annyira bevésődött a beteg agyába, hogy még a nagyfokú agysejtpusztulás ellenére is be tudja azonosítani. Azt feltételezik, hogy az agyban van valamiféle ismereteket tároló "csatorna", amely bizonyos képeket akkor is megőriz, amikor az agy már jelentős mértékben leépült. (Kurier)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!