Friss hírek

2005.11.06. 13:15

Magyarországi Zsidóságért Díjak

Elismerő kitüntetést vehetett át Kovács László, az Európai Unió adó- és vámügyi biztosa, Fónagy János, a Fidesz korábbi minisztere, Gulyás Kálmán egyházügyi államtitkár, valamint Székely Gábor, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpont közalapítványának elnöke és Kovács András szociológus, történész.

BAMA

Kovács László, korábbi külügyminiszter az elismerést a magyar-izraeli kapcsolatok elősegítéséért, a rasszizmus elleni következetes fellépéséért, valamint a zsidó kárpótlási ügyekért vállalt szerepével érdemelte ki. Fónagy Jánost a kárpótlási ügyek intézéséért és a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontért tett erőfeszítéséért díjazták. Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke a 2000-ben alapított díjat adományozta még Székely Gábornak a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány elnökének, Gulyás Kálmán egyházügyi címzetes államtitkárnak és Kovács András szociológus, történésznek. Az ő munkásságukat, a magyar zsidóság érdekében tett intézkedéseiket, kutatásaikat a hitközség vezetői ezzel az erkölcsi elismeréssel hálálták meg a vasárnapi díjátadón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!