Friss hírek

2006.01.07. 16:50

Már régóta veszélyes volt az összeomlott korcsolyacsarnok

Már régen rossz állapotban volt a hétfőn összeomlott bajorországi korcsolyacsarnok teteje, és erről tudott a város vezetősége is, derítette ki a Spiegel című német lap. A katasztrófa tehát akkor is bekövetkezhetett volna, ha nem esett volna nagy mennyiségű hó, állítják a lap munkatársai.

BAMA

A Spiegel információi szerint a romok műszaki felülvizsgálásával megbízott statikus úgy találta, hogy a tetőt tartó faszerkezeten legalább öt helyen már korábban tönkrement a gerendák rögzítése. Az újságírók azt is kinyomozták, hogy Bad Reichenhall város tanácsában már 2005 májusában téma volt a csarnok felújítása. Az egyik képviselőnő akkor figyelmeztette a vezetőséget, hogy valamit tenni kell, különben veszélyessé válik az épület. Az ezt bizonyító jegyzőkönyv állítólag sokáig olvasható volt a képviselőnő honlapján, de nem sokkal a katasztrófa után levették a szöveget a weboldalról.

Az egyik tanú, egy helybeli asszony, aki gyakran járt kislányával az ugyanabban az épületben levő uszodába, azt állítja, ő már többször gyanúsnak találta a tető állapotát. Amikor ezt fölvetette az uszoda egyik  dolgozójának, az állítólag azt válaszolta, hogy ők is félnek tőle, hogy egyszer csak a fejükre esik az egész.

A hétfői tragédia tizenöt áldozatától egyébként ma gyászmisén emlékezett meg a város lakossága.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!