Friss hírek

2006.02.02. 14:26

Fidesz: cenzúrázzák a munkanélküliségi adatokat

A Fidesz arra vár választ Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, hogyan fordulhat elő, hogy a kormány adminisztratív eszközökkel kívánja meggátolni a munkanélküliségi adatok nyilvánosságra kerülését.

BAMA

Révész ,Máriusz, az ellenzéki párt szóvivője bemutatva a munkaügyi minisztérium közigazgatási államtitkárának a megyei munkaügyi hivatalok igazgatóihoz írt levelét, úgy fogalmazott: "kiderült, hogy a munkanélküliségi adatokat cenzúrázzák Magyarországon".

A levélben - amelyet az újságíróknak is kiosztottak - többek között az szerepel: "Egyáltalán nem javasoljuk a „regisztrált munkanélküliségi ráta” közlését, mert az adat módszertanilag aggályos, nehezen értelmezhető, összehasonlításra alkalmatlan, ezért félrevezető". A levélben Héthy Lajos államtitkár azt kéri a hivataligazgatóktól, hogy a megyei munkaerőpiaci információkat minden esetben a KSH havi munkaerőpiaci adatainak közzétételét követően bocsássák a sajtó rendelkezésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!