Gazdaság

2009.04.25. 14:02

Szabálytalanul adták el a komlói ruhagyárat

Most már biztos, hogy nem a szabályoknak megfelelően zajlott az egykori ruhagyár épületszárnyának eladása. A legutóbbi testületi ülésen kiderült: az ingatlant értéken alul adták el, az adásvételi szerződés az ingatlanforgalmi gyakorlattól jelentősen eltér, az ügyvezető eljárása pedig szabálytalan volt.

K. E. I.

Az önkormányzat azután kért független jogi és ingatlanforgalmi szakértői véleményt az adásvételről, miután több ellenzéki képviselő botrányosnak nevezte a részben a városi, részben a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Komlói Szociális Kht. ingatlanértékesítését. A kht. egy helyi vállalkozónak adta el az épületszárnyat, aki a szerződés megkötésekor 4,5 millió forintot fizetett ki, majd két évig havonta 1,7 millió forintot törlesztett volna.

A zárt ajtók mögött tartott csütörtöki tárgyalásról Páva Zoltán polgármester elmondta, két megoldás van: vagy az eredeti állapotot állítják helyre, azaz a kht. felbontja, illetve megtámadja a szerződést, vagy sikerül megegyezni a vállalkozóval, aki többet fizet az épületrészért. Bár a vevő az ügy lezárulásáig nem kíván nyilatkozni, információink szerint hajlandó a tárgyalásokra. Az esetleges felelősség kérdését később tűzi napirendre a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!