Gazdaság

2012.03.06. 12:17

Több mint 80 ezer adóügyi határozatot postáztak

Akik korábban tettek ingatlanbevallást, a napokban meg kellett kapniuk postán a határozatot a sárga csekkel.

Babos A. (Dunántúli Napló)

– Tegnapig küldte ki a pécsi adóiroda azt a mintegy 83 ezer értesítést, amely a helyi és helyben maradó adókkal kapcsolatos határozatokat tartalmazza – közölte érdeklődésünkre tegnap Nagy Zoltán, az adóiroda vezetője. A most kézbesített határozatok azokhoz az adóalanyokhoz jutottak el, akiknél a határozatot elkészíthették a korábban tett nyilatkozatok és bevallások alapján.

Mások mellett megkapták első féléves csekkjüket a cégek, vállalkozók (iparűzési adó), és a gépkocsi-tulajdonosok is (gépjárműadó). Azonban a megállapított 2012-es építményadóról csak azok kaptak levelet – és benne az első féléves díjról kiállított sárga csekket –, akik korábban bevallották házuk, lakásuk adatait.

Több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy mindazok, akik az elmúlt években bármikor elküldték saját tulajdonú ingatlanjuk alapvető adatait a pécsi adóirodának (és nem történt érdemi változás), azoknak nem keletkezett más, új bevallási kötelezettségük, „csupán” a határozatot kellett várniuk a csekkel. Akik viszont eddig nem tettek ingatlanbevallást, azoknak először ezt kell pótolni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!