Bulvár-celeb

2024.04.04. 16:50

Kiderült, hogy Janicsák Vecát nem is Vecának hívják

Janicsák Veca a becenevével futott be, mint énekesnő, de furcsa viszonyban van a nevével.

Forrás: MTVA

Veronika volt a neve az anyai dédnagymamámnak, róla nevezett el édesanyám. Egészen gyerekkoromtól kezdve Vecának szólítottak.

Művésznévként is ezt a becenevet használom, a magánéletemben viszont a teljes nevemet. Mára elvesztette számomra az intimitását a Veca becenév, ezért akik igazán közel állnak hozzám, azok Veronikának hívnak” 

– erről a Dunán és az M5 kulturális csatornán látható Névjegyek című műsor vendégeként beszélt.

A Dunán hétköznap esténként látható Névjegyek című műsor a hagyományos keresztnevek jelentésével, kialakulásukkal, viselőjére gyakorolt hatásukkal foglalkozik. A különböző nevek értelmezését, eredetét, hozzájuk kapcsolódó mítoszokat szakértő mutatja be, közéleti személyiségek – mások mellett Csepregi Éva, Esztergályos Cecília vagy Oszvald Marika – pedig személyes családi vonatkozásokat, történetek árulnak el a nézőknek. A műsor nem titkolt célja a keresztény vonatkozású nevek, a bibliai nevek, és az ősmagyar vagy régi magyar nevek népszerűsítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában