évforduló

2020.11.17. 09:36

Puskás Ferencre emlékezik az Aranycsapat Testület

Puskás Ferenc, a sporttörténelem egyik legnagyobb alakja, 2006. november 17-én, ezen a napon hunyt el. Az Aranycsapat Testület kegyelettel emlékezik a Nemzet Sportolójára, az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes labdarúgóra – közölte az MTI-vel kedden az Aranycsapat Testület.

Di Stefano, Alfredo (1926-2014). Argentine footballer and coach, who has been called the best, most complete and influential footballer of all time. PUSKAS, Ferenc. Hungarian footballer and manager, widely regarded as one of the greatest players of all time. Portrait of the historical players of Real Madrid, Alfredo Di Stefano (right) and Ferenc Puskas in the 60s. Photography ©FDM/APPS/Leemage

Forrás: AFP / FDM / APPS / Leemage

Fotó: leemage via AFP

Lomnici Zoltán, a testület elnöke közleményében hangsúlyozta, hogy Puskás Ferenc a sporttörténelem egyik legnagyobb alakja, akinek sikereit az egész világ elismerte, és azok megbecsülést szereztek a magyarságnak.

„Az Aranycsapat tagjaként olyan győzelmek részese volt, amelyeket azóta sem sikerült felülmúlni. Része volt abban, hogy a labdarúgás hazánk egyik legnépszerűbb sportága lett”

– fogalmazott Lomnici Zoltán.

„Amikor több mint fél évtizeddel ezelőtt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat utolsó élő tagjaként egy rendezvényen felkért az Aranycsapat emlékének ápolására, még nem tudhatta, hogy néhány hónap múlva követni fogja Puskás Ferencet, és egymás mellett lelnek örök nyugalomra a Szent István-bazilika altemplomában.

Noha évtizedek teltek el az Aranycsapat fényes győzelmei óta, a sportszerető emberek évről évre megemlékeznek Puskás Ferencről és a válogatott többi tagjáról.

Az Aranycsapat Testület mindent megtesz annak érdekében, hogy a győzelmek emléke eleven maradjon” – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Borítókép: Puskás és Di Stéfano még a madridi években

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!