Celebfigyelő

2024.01.18. 22:59

Fodor Zsóka: Pesti lány vagyok, de szerelmes vagyok Pécsbe

Perpetuum mobile, vagyis örökmozgó – a színésznőre pontosan ráillik a kifejezés. Hol Budapesten játszik, hol pedig Pécsett, miközben a két város között ingázik - írja a borsonline.hu.

Bama.hu

Fodor Zsóka Pécsett, a Fergetes komédia című darabban.

Fotó: Laufer L.

Fodor Zsóka éppen Pécsre tartott vonattal, amikor vállalkozott az interjúra, majd később egy kis türelmet kért, mert a hűtőszekrénybe menekítette a Pestről hozott élelmet. Pergő beszédét hallva mindenki elgondolkodik, vajon miként tartja magát ilyen jól, túl a nyolcvanon. 

- Ugyanezt kérdezi tőlem az orvosom, az ügyvédem és a barátaim is. Az tart formában, hogy állandóan mozgok. Ugyanis hajlamos vagyok a lustaságra, olyankor tévét nézek, elalszom, vagy könyvet olvasok. De bevallom, ez ritkán fordul elő velem. Ha nincs színház vagy program, akkor kerítek magamnak. Mert mozogni kell! Imádok Pécsett felmenni a Mecsek tetejére, onnan gyönyörködöm a városban, lefelé sétálva a régi épületeket csodálom. Pesti lány vagyok, de szerelmes vagyok Pécsbe

 – mesélte el a hot! magazinnak titkát a színésznő, aki Pécsett és Budapesten is játszik nagy sikerű darabokban. 

Érthető Zsóka vonzalma a déli megyeszékhely iránt, hiszen az első szerelme, Dávid Kiss Ferenc oda szerződött a főiskola után, és ő sokszor meglátogatta. Akkor szeretett bele a városba – bár az egész pályafutása az alföldi színházakhoz kötötte.

– Szerintem engem az Isten a tenyerén hordoz. Mivel nem vagyok énekes, aki nyáron is dolgozik, a napsütötte hónapokra nem volt semmi munkám, ekkor hívott fel Kalamár Tamás (a Barátok közt egykori producere – a szerk.), hogy kávézzunk, és felajánlotta Kamilla szerepét …a szomszéd tehene című új sorozatban. Imádtam a szerepet – mesélte a művésznő, aki örökmozgó léte ellenére nem kedveli az ünnepeket, a születésnapot, a karácsonyt. – Azok az idő múlását mutatják... Viszont utazni még mindig imádok! A pécsi barátnőmmel öt napra Szicíliába utazunk, tavasszal pedig Szlovénia lesz az úti cél.

A nyár is munkával telt

…a szomszéd tehene című sorozatban Kamilla, a nyugdíjas díva, egykori balett-táncos, az alapítvány vezetőjeként tevékenykedik.

– A figura azonnal megjelent előttem. A nagynéném, Nusi néni méltóságos asszony volt, a férje építette az újpesti összekötő hidat. Nusi néni viselte otthon a nadrágot, de igazi úriasszony volt. Az ő mozdulatait, tartását menekítettem át a szerepbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában