programok

2018.05.26. 07:00

Oroszlánkölyök, bűvészek, ugrálóvár és sok más érdekesség jön

Hétvégén gyereknap, így nem csoda, hogy rengeteg programból válogathatnak a szülők, a családok.

Zsigmond József

Az időjárás egy kicsit megviccelheti a szabadtéri rendezvényeket a hétvégén – futó záporok, zivatarok várhatóak –, érdemes esőkabátot, esernyőt is vinni.

A pécsi gyermeknapi programokat az Expo Centerben szervezik szombaton tíz órától. A nap legnagyobb szenzációja az Eötvös Cirkusz, akik rögtön három előadással örvendeztetik meg a közönséget. A részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz volt kötve. Kint ételudvar, ingyenes sportprogramok és foglalkozások, óriás ugrálóvárak, színpadi, táncos előadások, kirakodók szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. Egész nap egy oroszlánkölyök várja azokat, akik szívesen készítenének vele egy közös fotót.

Vasárnap különleges sportnapra invitálják a családokat a Pécsi Állatkertbe. Délelőtt megnyitják a tűzoltólaktanyák kapuikat a megyében, hogy betekinthessünk a lánglovagok életébe. A járművek szirénázni fognak és emeletről lecsúszó tűzoltókat is lehet majd látni.

Szombat

Cserkút – Gyereknapi horgászverseny, 08:00–10:00

Az egész napos rendezvény a tónál kezdődik. A célja, hogy megismerjétek a horgászat alapjait.

Mecseknádasd – Gyermeknap a Hetényi Pincészetben, 10:00–17:00

A nap kézműves foglalkozással indul, ahol vízfestékkel, filccel, ceruzával, vagy zsírkrétával tudnak a gyerekek alkotni.

Pécs – Pécsi Városi Gyereknap az EXPO Centerben, 10:00–18:00

A nap legnagyobb szenzációja az Eötvös Cirkusz, akik rögtön 3 előadással örvendeztetik meg a közönséget.

Szentlőrinc – Gyermeknap, 10:00–17:00

A Szociális Szolgáltató Központ Szentlőrinc szervezésében az Urbach téren kézműves foglalkozás, csúszda és lovasbemutató várja a gyerekeket. Déltől tűzoltó-, mentő-, rendőr- és polgárőrautó bemutató is lesz.

Pécs – Régészet Napja Pécsett, 11:00–19:00

Előadások, bemutatók, foglalkozások, tárlatvezetések a Janus Pannonius Múzeum és a Régészet Tanszék közös szervezésében.

Szigetvár – Gyereknapi Kézművesvásár a Malomkertben, 10:00–14:00

A kézművesvásár ideje alatt gyerekprogramok kerülnek megrendezésre a Malomkertben. Gyerekek részére pónilovaglás a vásár területén.

Siklós – Gyermeknap a siklósi várban, 10:30

Tamás Éva Játéktára, Hangerdő Társulat, Kőhalmi Ferenc udvari bűvész, vásári komédia, lovagrend bemutató, légvár, arcfestés, kézműves foglalkozások és még sok minden más várja az érdeklődőket.

Vasárnap

Harkány – Gyereknap a Gyógyfürdőben 10:00–15:00

Délelőtt a Nefelejcs Bábszínház előadását nézhetik meg, 11 órától Tilesch Kata vizes bemutatói szórakoztatják majd a kicsiket. Déltől sakk szimultán lesz Jeszenszky József sakkmester jelölttel.

Bikal – Gyereknap az Élménybirtokon

Királyi solymász bemutató, lovagi torna, csillámtetoválás, légvár, mesebarlang, körhinta és varázsiskola várja a látogatókat. Gyerekeknek a belépőjegy ingyenes.

Pécsvárad – Gyereknap a pécsváradi várkertben, 09:00–14:00

Palinta Társulat interaktív koncertje, kézműves játszóház, csillámtetoválás, arcfestés, Haj-Szín-Pad, lufihajtogatás, akadályverseny várja a gyerekeket.

Pécs – Családi sportnap az állatkertben, 09:00–18:00

Az állatkerti séta során különféle játékos-sportos, részben az állatok mozgásformájával kapcsolatos állomások várnak a résztvevőkre.

Kozármisleny – Családi Gyermeknap, 10:00–19:00

Légvárak, körhinta, trambulin, arcfestés, kézművesség, óriásbuborék, bohócok, bábelőadás, Röppenő zenekar koncertje… várja a kicsiket és a nagyokat!

Pécs – Pécs Plaza Gyereknap, 10:00–18:00

Vidám, színes, ingyenes programokkal várják a gyerekeket és természetesen szüleiket, nagyszüleiket is.

Pécs – Hősökre emlékeznek, 10:00

Megemlékezés a volt pilótákra az uránvárosi repülős emlékműnél.

Baranya – Kinyitják a laktanyát, 10:00–16:00

A pécsi tűzoltólaktanya várja a kicsiket és nagyokat egyaránt a gyermeknap alkalmából. Délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a szertáraknál a gyerekeket, családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában