életmód

2019.03.01. 20:00

Magukat adva segítenek mindenkin

Tavaly július óta segíti programjaival és szolgáltatásaival a Siklósi járásban élő nőket és családokat a kisharsányi Család- és Karrierpont. Idén tavasszal is számos ingyenes képzést ajánlanak az érdeklődők figyelmébe.

Zsíros Krisztina

Fotó: H. Zs.

Aktív és eredményes munkát folytat a kisharsányi Család- és Karrierpont, azaz a CsakPONT. A Siklósi járásban élő nők munkaerőpiaci helyzetének javítását, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítását célzó Magam Adom! nevű projekt már a működésének első fél évében több száz résztvevőt vont be képzésekbe, szemléletformáló programokba.

A meghirdetett programok között szerepel otthonápolási tanfolyam, a digitális és az online világban való eligazodást segítő kurzus, gyógynövényekkel kapcsolatos képzések, gyárlátogatások és kirándulások. A CsakPONT képzései a megyében élőknek ingyenesek, de érdemes folyamatosan figyelni a programok kiírását, mert hamar betelik egy-egy tanfolyamon a meghirdetett létszám.

– A képzések, tanfolyamok és egyéb programok iránti igényt a CsakPONT munkatársai kérdőívekkel és a személyes beszélgetéseken igyekeznek felmérni és a programokat az érdeklődők igényeihez igazítani. Az elmúlt hónapokban szerveztünk mozgásfejlesztés képzést, ünnepekhez kapcsolódó programokat, gasztronómiai workshopokat és a vállalkozóvá válást támogató képzést egyaránt – mondta Happ Zsuzsa, a projekt kommunikációs munkatársa.

Rendszeresen tartanak pályaorientációs foglalkozásokat, szülőklubot és népszerűek a Ruhaszínházak. – Ez egy olyan „playback” színházi program, ahol a résztvevők a saját történeteiket mesélik el, amit a színészek eljátszanak. Ez a módszer is hozzájárul a mindennapi vagy különleges helyzetek, nehézségek megértéséhez és feldolgozásához. A szervezők ráadásul nagy adag ruhával érkeznek mindegyik helyszínre, amiből az érdeklődők hazavihetik a kiválasztott darabokat – tette hozzá.

Sajtot készítenek

A Ruhaszínház következő „felvonása” pénteken, a nagyharsányi IKSZT-ben lesz, szombaton Kaldeneker György, a Kaldeneker Lekvárosház alapítója tart előadást a CsakPONT felkérésére Siklóson, ahol elmeséli, hogyan valósította meg az álmát és lett sikeres vállalkozó.

Szintén ezen a napon indul a kézműves sajtkészítő tanfolyam, a hónap végén, március 30-án pedig gombater­mesztői képzés kezdődik az érdeklődők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában