kozármisleny-szigetvár

2019.05.27. 16:10

Egy nap, amikor együtt sportol kicsi és nagy

Huszonnyolc éve rendezik meg Magyarországon a Kihívás Napját. A kezdeményezés Kanadából indult. Két szomszédos város elhatározta, hogy egy egész napos program során eldöntik, hol laknak sportosabb lakosok. Ez olyan jól sikerült, hogy máshol is meghonosodott.

(zsj)

Idén május 29-én rendezik meg a Kihívás Napját. A nevezési határidő május 20. volt, az önkormányzatok közül a megyénkben Bár, Kozármisleny és Szigetvár jelentkezett, de több baranyai közintézmény, iskola és munkahely csatlakozott.

Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint hárommillió negyedórás testmozgást végeztek. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább tizenöt percen keresztül. 2018-ban Baksán hat helyszínen mozogtak a gyerekek, Báron pedig egyebek mellett éjféli tornát, éjjeli fáklyás futást is szerveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában