Nagyon vagány!

2020.07.12. 07:00

Mecseki csoda: Csepelből és céllövöldéből alakítottak ki romantikus szállást a hollandok

Ha nem láttuk volna a saját szemünkkel, azt hinnénk, hogy ilyen csak a mesében létezik. Pedig egy holland pár megálmodta és megépítette a lehetetlent. Csepelből lakóautót, céllövöldéből romantikus szállást és egy méhészházból mézeskalács házikót. Mindezt a Mecsekben!

Németh Krisztina

Pécstől alig 40 percnyi autóútra, a Nyugat-Mecsekben található Mókus-völgyben az a hely, ahol nem mindennapi párosítást választott Paul és Mandey, hogy megvalósítsák álmukat. A holland pár az erdő közepére három házat tervezett, nem is akármilyent. Az egyik ez a Csepelből kialakított lakóautó lett.

A Csepel, ami sosem kophat el (Fotó: Facebook.com)

A 25 négyzetméteres vendégházzal régebben tűzifát szállítottak, de most már egy helyben állva látja el szolgálatát, azaz fogadja a vendégeket.

- Mandey faházat szeretett volna, de miután megláttam ezt a teherautót, tudtam, hogy erre van szükségem. Korábban fát hordott, most nálunk lakóautó, de a legtöbb vendégünknek van egy kedves emléke a Csepelekhez. Úgy érzem, ez része a történelemnek és a mi életünknek is. Azzal, hogy nem hagytuk szétesni, új életet kapott és emlékét őrizzük – teszi hozzá Paul.

A ház belsejében, azaz az egykori Csepel autó platóján elfér egy ágy, olvasósarokkal, konyha, étkezővel és egy fürdőszoba is.

A legtöbb vendég a nyugalmat keresi, erre nagyon figyelnek!

Itt mindenki kaphat egy kis szeletet az erdőből, ami az ide érkezőt kirántja a mókuskerékből (Fotó: Facebook)

- Voltak vendégeink, akik gyermekáldás elé néztek, miután eltöltöttek pár stresszmentes napot nálunk. Ezek a visszacsatolások pedig visznek minket előre, hogy jó úton haladunk.

A Csepel mellett egy céllövöldét is átalakított Paul

A vurslis autó most romantikus vendégház, ahol bizony mindennapos vendégek a szarvasok (Fotó: Facebook)

„Sokan hiszik, hogy ezeket a házakat sok pénzből újítom fel, de a legtöbb anyag bontott és a pécsi bolhapiacról való.”

Az egykori vurslis autó, most már a nyugalom szigete.

Itt nem rohangálhatnak a gyerekek

Azok a szülők, akik ezt a pihenést választják, egyedül jöhetnek ide.

- Ha itt vagy, akkor azt hiszed, egyedül vagy a világban, és mi, vendéglátók ezt tiszteletben is tartjuk. Nem zavarjuk vendégeinket – teszi hozzá Paul.

A vadkörtére pedig sokszor jönnek a szarvasok, vaddisznók és mókusok. Így, akit itt ér a reggel, gyakran meglepődik.

Paul és Mandey 16 éve költözött Magyarországra, azóta nem voltak nyaralni

Egykoron mézet pörgettek itt, most a vendégek alhatnak a mézeskalács házban

Nekik Mókus-völgy a hely, ahol mindennap pihennek.

- Azért választottuk Magyarországot, mert nagyon barátságosak az emberek. A természet pedig gyönyörű. Európa más országaiban sokkal stresszesebben, élnek, de itt? Nyugodtak – meséli mosolyogva Paul.

A vendégházak mellett Paul és párja készített egy pihenősarkot is, medencével, amit egy régi Trabant és egy Barkas díszít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában