az igen!

2020.09.05. 17:30

Két nő is teljesítette a pokol 120 óráját

Komoly fizikai és pszichés erőpróba a kiképzés.

Zs. K.

a20200826_Elit Challange katonai jelleg? kikŽpz? t‡bor Orf?n a R‡cz tany‡n_Orf?_ LL_DN

Fotó: Laufer László

Huszonhárom indulóból mindössze nyolcan teljesítették a múlt héten – Orfűn zajló – Elite Challenge elnevezésű katonai kiválasztó programot, melyet a pokol 120 órájának is szoktak nevezni.

Koltai Arnold szervező elmondta, baranyai teljesítő ugyan nem volt, de mondhatni történelmi jelentőséggel bírt az idei program, ugyanis hölgyek az eddigi években maximum a harmadik napig jutottak, míg most ketten is teljesítették a próbát, amely Európa egyik legkeményebb, civilek számára is elérhető, ötnapos fizikai és pszichés terheléses képzése. A nagy hagyományokkal bíró katonai kiképzések (U.S. Army Ranger, Special Warfare Center and School, MH Rohamlövész) programjaihoz hasonló fizikai és mentális megmérettetésekkel rostálja a jelentkezőket.

A program intenzitását jól mutatja, hogy a jelentkezők már az öthetes felkészülési program alatt is 5-8 kilogrammot fogynak, majd ezután az ötnapos „kiképzés” során még átlagosan 7-8 kilogrammot veszítenek a súlyukból. Kisebb hős vált abból a mindössze 18 éves fiatalból is, aki az 50 kilométeres menetet – rosszul megválasztott bakancsa miatt – sérült talppal fejezte be. Ő egyébként a legfiatalabb is az Elite Challenge történe­tében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában