élmény

2021.09.12. 13:40

Évről évre egyre többen érkeznek a borvidéki élménybringatúrára

Szombaton újra bringások lepték el a Villányi Borvidék bicikli útjait. Több mint 130-an indultak a Villány-Siklósi Borút Egyesület által szervezett Szüreti Gördülő Dűlőkön.

Fotó: Hendinger Zsófia

Évről évre egyre többen vesznek részt a Villány-Siklósi Borút Egyesület élménybringatúráin, a 2017-ben útjára indított Gördülő Dűlők idén is kellemes kikapcsolódást nyújtott a sport, a bor és a gasztronómia kedvelőinek. A villányi Diófás térről 15 és 25 kilométeres távokra lehetett jelentkezni. A baráti társaságok, párok, saját tempójukban kerekezhettek a frissítőpontokhoz, ahol borral, üdítővel, és különböző finom csemegével kínálták a résztvevőket.

fotó: Hendinger Zsófia

A Siklósi Várból mindemellett egy 10 kilométeres túrát is tehettek a mozogni vágyók, akár gyalogosan is, ez az útvonal a siklósi pincészeteket érintette, míg a bringatúrák végigvezették a kerékpárosokat a borvidéken át, érintve Nagyharsányt, Nagytótfalut, Villánykövesdet, Vokányt, Palkonyát és természetesen Villány több pincészetét is.

A messzebbről utazók – hiszen a résztvevők közül sokan Budapestről, vagy az ország más pontjairól érkeztek – kerékpárt is tudtak bérelni, melyet a kölcsönző egyenesen a szálláshelyükre szállított ki.

Fotó: Hendinger Zsófia

Népszerűek a Gasztrohölgyek

Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is a siklósi Gasztro- és Borbarátnők Borrendjének tagjai fogadták a túrázókat a Göntér dombon. A frissítőpontok közül kétségtelenül ez a legnépszerűbb, a gasztrohölgyek „terülj, terülj asztalkámmal” fogadták a kerékpárosokat, akik számtalanféle finomságot kóstolhattak. A megigéző látvány nem csak az asztalra nézve, hanem a tájra tekintve nyűgözi le a túrázókat. A borbarátnők a siklósi vár oldalában is megterített asztallal várták a bringásokat, illetve nem csak őket, a mellettük zajló motoros találkozó résztvevőit is megkóstoltatták a saját készítésű finomságaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában