Robogóval gyorsabb

2021.10.03. 07:00

Pécsen is hódít a bérelhető elektromos jármű

Gyors és környezetkímélő megoldást ígérnek a bérbe vehető Blinkee robogók megálmodói. Budapest mellett eddig csak Pécsen pattanhattunk fel a praktikus elektromos járgányokra.

Mohay Réka

– Úgy gondolom, az egyik legjobb közlekedési formát jelentik Pécsen – mondta lapunknak Nagy-Iván Zsolt, aki rendszeresen, főleg munkába utazik Blinkee-vel. – Elsőre mindenképp érdemes óvatosnak lenni, de abszolút felhasználóbarát a kialakításuk. Leginkább kisebb forgalmú utcákon használom, a főútvonalakat biztonságosabbnak érzem elkerülni.

Többen is megerősítették, hogy az autósok sokszor nincsenek tekintettel a motorosokra, így nem árt az odafigyelés.

A robogók használatához B-kategóriás jogosítványra, a Blinkee mobilalkalmazás letöltésére, illetve regisztrációra van szükség. A fizetési mód megadása mellett jogosítványunkról és személyi igazolványunkról kell fényképet feltöltenünk, ezt az üzemeltető cég munkatársai ellenőrzik, így számítanunk kell az átfutási időre.

Az applikációban láthatjuk a városon belüli „zöld zóna” térképét, ahol leparkolhatunk a robogókkal. Miután leszálltunk, fotót kell készítenünk arról, hogy szabályosan parkolunk. Arra fontos figyelni, hogy lehetőleg ne a járda közepén maradjon a jármű, s legyen hely a gyalogosoknak, ugyanis problémát jelenthet, ha például egy babakocsi nem fér el mellette biztonságosan.

Negyven kétkerekűt kölcsönözhetünk

Az E.ON és a blinkee.city együttműködése teszi lehetővé az elektromos robogómegosztó rendszer használatát. Pécsen közel negyven robogó működik. A fizetés is az applikáció segítségével történik, az alapdíj 65 Ft/perc, diákoknak 58 forint. A motorokhoz hozzátartozik a bukósisak is, ezt kötelező használni, azonban több utas is elmondta, zavarja, hogy előtte már sokan felhúzták ugyanazt a sisakot. Aki gyakran használja az eszközt, vásárolhat magának külön sisakot is, amit nem kell másokkal megosztania. Bármilyen probléma esetén az ügyfélszolgálaton keresztül kérhetünk segítséget, amely folyamatosan elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában