ünnepi várakozás

2021.11.21. 08:01

Kalendáriummá változnak a romonyai házak ablakai az adventi időszakban

Idén is folytatják a tavaly elindított kezdeményezést a község lakói, azaz most sem maradnak kivilágítatlanul az ablakok decemberben.

TL

Ünnepi fények Szederkényben (Fotó: Löffler Péter)

„Világító adventi kalendárium” elnevezésű játékra hívják a közösséget Romonyán december 1. és 24. között, amelynek lényege, hogy az adventi naptár mintájára minden nap felgyulladnak a fények a résztvevő házak ablakaiban. Így karácsonyig napról napra egyre több ablak világít majd esténként, szenteste pedig akár a teljes település fénybe borulna.

A résztvevők saját ízlésük szerint díszítik fel akár az utcára néző ablakot, akár a kerítést, vagy tetszés szerint az udvarukat. Csupán egy szabály van, jól láthatónak kell lennie a kapott naptári napnak. A sorrend természetesen titkos, még a résztvevők is csak a saját napjukat tudják előre, így fokozva a izgalmakat.

Az érdeklődők a település hirdetőtábláin találják majd napról napra, hogy melyik utcába érdemes aznap ellátogatni, megcsodálni a kalendárium új ablakát. Azt már biztosan tudni lehet, hogy annyi a jelentkező, hogy lesznek olyan esték, amikor nem csak egy házat lesz érdemes felkutatni.

Ábel Edit, a játék megvalósítója azt is elárulta, hogy idén még egy újdonsággal is kedveskednének a családoknak. Olyan vállakozó kedvű nagymamákat, anyukákat keresnek, akár a környező településekről is, akik szívesen mesélnek. A mesélőknek egy karácsonyi hangulatú sarkot varázsolnak, ahol mindenki felolvas egy-egy mesét, amit videóra vesznek, és az adventi estéken a közösségi oldalainkon megosztják. Ennek köszönhetően a gyerekek anyukájuk vagy akár a szomszéd kislány mamájának karácsonyi meséjét is meghallgathatják esténként.

Kiemelt képünk egy korábbi illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában