Érdemes megnézni!

2021.12.15. 10:06

Karácsonyi hangulatban fogad a Zengő utca

Évek óta tartó hagyomány, hogy Mikulás napján a Mátis család hirdi házán felgyúlnak a karácsonyi fények, és nincs ez másként idén sem. Hamarosan több mint tízezer LED-fényforrás világít majd a házon és az udvarban - írja a Pécsi Újság.hu.

P. P. (forrás: Pécsi Újság.hu)

Sötétedés után garantált a karácsonyi hangulat a Zengő utcában, amelyről Mátis Viktor gondoskodik immár évek óta. Még 2015-ben döntötte el, hogy különlegessé teszi otthonát. Ebbe annyira belejött, hogy a kezdeti egyetlen fényfüzértől eljutott oda, hogy 2019-ben már körülbelül hatezer, idén pedig már több mint 10 ezer fényforrással díszíti fel a házat és az udvart. 

A fényfüzérek mellett nagyjából harminc különböző figura, például rénszarvasok, fenyőfát ábrázoló formák és ajándékcsomagok világítanak. 


A korábbi évekhez képest idén valamelyest másként rendezték el a díszeket. Egyelőre nem került ki a szokásos fényalagút, valamint megjelenítésre vár két, 500 fényforrásból álló fa, hogy teljes legyen a karácsonyi díszvilágítás.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában