Tavaszvárás

2022.02.22. 13:24

Mint minden évben, idén is virágba borul Bicsérd

A tavaszvárás keretein belül a Bicsérdi Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) toronyépületében kézműves foglalkozásra készülnek a helyi kreatív közösségi programra vágyó gyerekek számára.

M. R.

Évről évre több ezer virágot ültetnek el a faluban

Fotó: L.L.

Március 5-én, szombaton délelőtt tíz és délután két óra között Martin Dóra vezetésével rendezik meg a foglalkozást, ahol a fiatalok változatos technikákat ismerhetnek meg. Krepp-papírból különféle tavaszi virágokat hozhatnak létre, színes pillangókat és vidám kiskönyvet is készíthetnek. 

 

A településen minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a virágos településkép kialakítására. Ebben a novemberben megalakított faluszépítő baráti kör is fontos szerepet vállal, melyhez harminc lelkes helyi lakos csatlakozott. Az elkötelezett helybéliek részt vesznek többek között a település virágosításában: ősszel és tavasszal összesen több ezer virág elültetésében segítenek majd, illetve hozzájárulnak a közterületek gondozásához, többek közt a játszótéri eszközök javításához és festéséhez. 

 

A virágokat a polgármesteri hivatal előtt, illetve a Rákóczi-szobor környezetében is elhelyezik, a minél látványosabb összhatás érdekében változatos növényfajokat felhasználva. A virágosításhoz táj- és kert­építész szakértelmét is igénybe szokták venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában