Cipősdobozba zárt törődés

2022.11.23. 07:00

Idén is szebbé tehetjük a nélkülöző családok ünnepét

Megyénk több pontján kezdődött a hagyományos cipősdoboz-akció gyűjtése. Az adományozók idén is egyszerűen tehetik szebbé azoknak a gyerekeknek az ünnepét, akik családja nélkülözik.

Fotó: Markovics Gábor

 Harkányban immár hetedik alkalommal hirdeti meg gyűjtőakcióját a Batthyány-Than Alapítvány és a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum. Az ajándékokkal megtöltött cipősdobozokkal a helyi és környékbeli rászoruló, nélkülöző családok ünnepét szeretnék boldogabbá tenni. Az adományozók nemcsak kész, megtöltött és becsomagolt cipősdobozokat vihetnek, hanem ajándéknak szánt tárgyakat (meleg ruha, iskolai eszközök, tartós élelmiszer, higiéniai termékek, könyv, játékok), melyeket a kórház, illetve az alapítvány munkatársai válogatnak és dobozolnak. Mindemellett üres cipősdoboz, vagy csomagolópapír is nagy segítséget jelent a kezdeményezőknek. Az ajándékokat már gyűjtik és december 9-ig a kórház szállodai részlegének HPC recepcióján várják, minden nap 8 és 18 óra között.

Ezenkívül a Baptista Szeretetszolgálat immár 19. alkalommal indítja útnak a karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a cipősdobozokat november 25-től december 18-ig lehet leadni a ciposdoboz.hu oldalon megjelölt helyszíneken. Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

A Csorba Győző Könyvtár az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az ormánsági rászoruló gyermekek számára gyűjt, a Kémes az Ormánságért Egyesülettel összefogva. Az idei évben nem csak cipősdobozok gyűjtése a cél, hanem a labdarúgó-világbajnokság, valamint a megyei könyvtárak megalakulásának 70. évfordulója alkalmából 70 darab focilabdáé is. A felajánlásokat december 12-ig várják a Tudásközpont épületének nulladik szintjén a regisztrációs pultnál, vagy az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárban, Csipkefa Gyermekkönyvtárban, a Kertvárosi Fiókkönyvtárban, illetve a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtárban, hogy utána útnak indulhasson a könyvtár busza Kémesre, ahonnan az egyesület viszi házhoz az ajándékokat. 

Online is adományozhatunk

Akinek a karácsony előtti nagy hajtásban nincs ideje a cipősdobozt ajándékokkal megtölteni és csomagolni, de szeretne adományozni, az egyszerűen, online is adakozhat. A Liliput Játékvilág számukra teszi egyszerűbbé a cipősdobozkészítést. A www.liliputjatek.hu/ciposdoboz weboldalról december 24-ig lehet vásárolni online cipősdobozt egységesen 4000 forintért. Mindössze annyit kell tennünk, hogy kiválasztjuk, milyen korú és nemű kisgyereket szeretnénk megajándékozni, majd a virtuális dobozt a kosárba helyezni. A többit a játékáruház és a Baptista Szeretetszolgálat intézi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában