Nemzetközi konyha

2022.11.21. 15:03

Különleges recepteket vár külföldi hallgatóitól a Pécsi Tudományegyetem

Újfent rendhagyó szakácskönyv készítésére invitálja nemzetközi hallgatóit a Pécsi Tudományegyetem, melyhez december 2-ig várják a recepteket. A legjobb félszáz recept beküldői egy séf segítségével, fotózás keretében készíthetik el kedvenc fogásaikat és mutathatják meg azokat a nagyvilágnak.

Bama.hu

2019 tavaszán „50 étel a nagyvilágból” címmel rendhagyó szakácskönyvet adott ki a Pécsi Tudományegyetem, mely félszáz, az egyetemen tanuló külföldi hallgató kedvenc tradicionális ételreceptjét tartalmazta angolul és magyarul, gazdagon illusztrálva. A Pécsi Tudományegyetem a közelmúltban úgy határozott, hogy elkészíti a nagy sikerű, az országos sajtónak is bemutatott receptkönyv második kötetét, mely szintén 50 recept segítségével repít minket egy gasztronómiai világutazásra. A második kötetben a levesek, saláták és a desszertek lesznek hangsúlyosak.

 

A kötethez minden, a PTE-n tanuló külföldi hallgató küldhet receptet angolul.

 

A recepteket 2022. december 2-ig várják a [email protected] email-címre. A beérkezett receptek közül a szerkesztőcsapat kiválasztja a legjobbnak ítélt 50-et, melyek belekerülnek a könyvbe.

Azon hallgatókra, akiknek receptjét beválogatják, 2023. január 20-30. között készíthetik el séf segítségével kedvenc fogásaikat egy fotózás keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában