Közeledik a karácsony

2022.12.13. 14:17

Jézuskaváróval és vásárral készülnek az ünnepre Bólyban

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezi „Jézuskaváró" kézműves foglalkozását a Városi Könyvtár – december 14-én, szerdán délután 15 és 18 óra között várják kortól és nemtől függetlenül mindazokat, akik érdeklődnek a program iránt.

W. K.

Fotó: Andrii Salomatin

– Ahogy minden évben, most is karácsonyi dekorációk készítéséről szól a  barkácsdélután, ahol több, az ünnepkörhöz kapcsolódó kézműves technika is kipróbálható 

– közölte ajánlójában az Erzsébet Vigadó.

A hétvégén pedig immár harmadik alkalommal rendezik meg a karácsonyi vásárt a Batthyány téren – december 17-én, szombaton 14 órakor nyílik meg a vásár helyi és környékbeli kézművesek termékeiből. Sok egyéb mellett virágkötészeti portékák, különleges, ízesített mézek, pékáruk, kerámiából, fából készült különlegességek, horgolt játékok és kiegészítők, kézműves karácsonyi dekorációk lesznek elérhetők a kínálatban, de kerámiafestésre is nyílik a helyszínen lehetőség. 

A téli hidegben friss, illatos, helyben sütött kürtőskalács, valamint forró tea és forralt bort is vásárolható majd a helyszínen. A vásár ünnepi hangulatáról a Bólyi Művészeti Iskola rézfúvós tanszakának tagjai gondoskodnak, 16.30-kor pedig a Bólyi Általános Iskola negyedik osztályos tanulói adnak karácsonyi műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában