Ünnepel a Harkányi Horvát Vegyeskórus

2023.04.14. 18:33

Megalakulásuk 20. évfordulója alkalmából vendégfellépőket is várnak

Zs. K.

Fotó: Czene Zoltán

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli a Harkányi Horvát Vegyeskórus április 29-én a Kiss József Művelődési Házban. A 18 órakor kezdődő rendezvényen fellép az August Šenoa Asszonykórus, a Korjeni Asszonykórus, a „Matusek László” Kulturális Egyesület és a „Marica” Kulturális Egyesület. A belépés ingyenes, a szervezők sok szeretettel várják az érdeklődőket.

A Harkányi Horvát Vegyeskórus 2022-ben volt 20 éves, a jubileumi ünnepség viszont a tavalyi sok program miatt idénre tolódott. A csoport repertoárjában népdalok és templomi énekek is szerepelnek, sok helyre hívják őket hazai rendezvényekre, de ápolják a határon túli kapcsolatokat is. A katolikus templomban a kórus közreműködésével havi egy alkalommal horvát szentmisét tartanak. Az év során számos városi rendezvényen fellépnek, ezen kívül az általuk szervezett programok, mint a hagyományos Horvát Est, vagy a tavaly már harmadik alkalommal megrendezett horvát kórusok találkozója is színesítik a fürdőváros kulturális rendezvényeinek sorát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában