Dalokból voltak a csokrok

2022.09.19. 15:31

Tizenhárom horvát kórus énekelt a harkányi találkozón

Zs. K.

Fotó: Czene Zoltán

Harmadik alkalommal rendezte meg a Horvát Kórusok Találkozóját a Harkányi Horvát Vegyeskórus. A rendezvény minden eddiginél színvonalasabbra sikerült, hiszen tizenhárom kórus mutatta be dalcsokrát, népviseletét. A harkányi iskolában tartott programra Tökölről, Ercsiből, Kalocsáról, Dusnokról, Katymárról, Nagykanizsáról, Fityeházáról, Kökényből, Pogányról, Mohácsról, Nagykozárról és Kátolyból érkeztek a kórusok, akik akik valamennyien hangszeres kísérettel adták elő a műsorukat.

Fotós: Czene Zoltán

Hosszúné Dávid Éva alpolgármester köszöntőjében elmondta, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontosak a Harkányban működő kulturális egyesületek a város számára.

– A város nevében mondhatom, hogy a Harkányi Horvát Vegyeskórus aktív tevékenységét tisztelettel és hálával fogadjuk, és köszönjük, hogy ilyen eseményekkel emelik a harkányi kulturális élet színvonalát, sokszínűségét 

– fogalmazott, majd gratulált Radosnainé Geosits Györgyinek a horvát kórustalálkozó ötletéért, megszervezéséért.

Fotós: Czene Zoltán

A Harkányi Horvát Vegyeskórus az idén éppen 20 éves. Repertoárjukban népdalok és templomi énekek is szerepelnek, sok helyre híják őket hazai rendezvényekre, de ápolják a határon túli kapcsolatokat is. A katolikus templomban havi egy alkalommal tartanak horvát szentmisét a kórus közreműködésével. Mint Radosnainé Geosits Györgyi kórusvezető elmondta, a jubileumi ünnepséget valószínűleg jövőre tartják, viszont már készülnek a szintén általuk szervezett hagyományos Horvát Estre, amelyet október 29-én rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!