Ezt a várost látni kell

2023.08.14. 14:11

Szentgyörgyváry Péter Pécset népszerűsíti (videó)

Egészen egyedülálló, Pécset promotáló videó jelent meg hétfőn Szentgyörgyváry Péter Facebook-oldalán. A siklósi várkapitány, pécsi lakosként városát igazi lokálpatriótaként népszerűsíti, és megmutatja: Pécs miért is – legalább – olyan jó, mint Dubaj.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Szentgyörgyváry Péter hivatalos Facebook-oldala

Vármegyeszékhelyünknek nagyon sok értéke van, olyanok, amelyek más világvárosokban talán nincsenek is. Ezt mutatja be egy humoros videóban Szentgyörgyváry Péter, akit siklósi várkapitányként, Pécsen pedig a VOKE Vasutas Művelődési Ház igazgatójaként ismerünk. Pécsi lakosként városát állítja szembe az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városával.

Szentgyörgyváry Péter egy nagyobb csoporttal márciusban két hetet töltött Dubajban, ahol a 20. Sardzsai Örökségvédelmi Napokat tartották. Magyarország díszvendégként vehetett részt a kulturális expón, a képviseletet Balásy Szabolcs szervezte meg. A Vivat Bacchus énekegyüttes tagja már akkor kitalálta, hogy saját költségén elkészít egy olyan imázs videót, melyben szembeállítja a baranyai vármegyeszékhelyt a világ egyik leggazdagabb városával. A sivatagot a Mecsekkel, a dubaji bazárt az új pécsi vásárcsarnokkal, a tengerpartot az évszázados épített örökségekkel teli hangulatos pécsi utcákkal, a világ legmagasabb épületét, a Burdzs Kalifát a pécsi tévétoronnyal. A felvétel végén pedig elmondja, Dubaj valóban különleges, aki teheti, egyszer mindenképpen nézze meg a 30 év alatt felépített álomvárost, de az ezeréves Pécsre, a „magyar Barcelonába” mindenképpen el kell jönni, akár többször is.

Több százan osztották meg

A hétfőn délelőtt közzétett videó hatalmas sikert aratott, rövid időn belül több százan lájkolták, osztották meg és gratuláltak ehhez az ötlethez Szentgyörgyváry Péternek. A hozzászólók közül volt olyan is, aki azt írta: „ez annyira jó lett, hogy ha nem lennék pécsi, akkor pécsi akarnék lenni. De szerencsére én is tüke pécsi vagyok!” 

– Főleg pécsiek részvételével idén lehetőséget kaptunk arra, hogy Dubajban Magyarországot bemutassuk. Akkor jött az ötlet, hogy ha már egyszer turizmusról és kultúráról beszélünk, akkor én a belföldi turistáknak meg tudom mutatni, hogy ott milyen, és itt milyen, miért érdemes Pécsre jönni, amiért mindig dobog az én szívem, hiszen pécsi lakos vagyok

 – mondta Szentgyörgyváry Péter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában