Bama.hu videó

2023.08.13. 20:02

A fiatalok őrjöngve fogadták Dzsúdlót, akit elvarázsolt a gyönyörű táj (videó, galéria)

Sokszínű, minden korosztályt kielégítő programokkal, csatajelenetekkel és látványos produkciókkal várták a hétvégén Siklósra látogatókat az idei várfesztiválra. A rendezvényre ezúttal is több ezren érkeztek.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs. K.

 Több mint százötven hagyományőrzőnek köszönhetően a Siklósi Várfesztivál látogatói gyakorlatilag a középkorba csöppenhettek ezen a hétvégén. Számos harcászati és fegyverbemutató, több dísz­lövés, vásári komédiák, udvari varázsló, zászlóforgatók, solymászok, íjászok és még sokan gondoskodtak arról, hogy a rendezvény minden résztvevője megtalálja a magának legérdekesebb és legszórakoztatóbb programot.

A legtöbb látogatót a szombati programok vonzották. Szentgyörgyváry Péter várkapitány elmondta, nagy öröm számára, hogy a délelőtti felvonulás, a bemutatók és a délutáni csata is rekordszámú látogatót csábított a siklósi várba. Új hagyományőrzőket is fogadtak, Várpalotáról először érkezett egy csapat az idei fesztiválra. A résztvevőktől rengeteg pozitív visszajelzést kaptak a szervezők, sőt volt olyan, aki úgy fogalmazott, az itt bemutatott csata volt a legjobb azon számos várjáték közül, amelyet korábban látott a hazai várakban.
A hagyományőrző csoportok – a siklósi várkapitány részvételével – a várkertben csaptak össze, s ismét egy fiktív, izgalommal teli történetet bemutattak be.
Az esti koncertek is hatalmasat szóltak. Pénteken a New Level Empire, a Don’t Stop the Queen és a Wellhello, szombaton pedig a Republic és Dzsúdló szórakoztatott. Emellett színpadra lépett még a Szabó Család zenekar és a CMA Band is.

A Republic slágereit a közönség végig együtt énekelte az énekessel, Boros Csabával, emellett a zenekar látványtűzzel és konfettiágyúval is fokozta a rajongók koncerthangulatát. Dzsúdló a tizen- és huszonéves korosztályt ragadta magával. A fiatalok őrjöngve fogadták az előadót, aki a koncerten elárulta a közönségnek, hogy elvarázsolta a siklósi táj, sőt már az idevezető úton elámult, hogy milyen gyönyörű vidék ez.

Riegl Gábor, Siklós polgármestere elmondta, sikeres hétvégét tudhatnak maguk mögött, és nagyon fontosnak tartja, hogy múlt és a hagyományőrzés tisztelete, illetve az esti koncertekkel a fiatalos fesztiválhangulat jól kiegészíti egymást. A látogatóknak a rendezvény mindhárom napján tartalmas és szórakoztató programokkal szolgáltak. Nem csak a vár és a várkert, hanem a város is pezsgett a hétvégén, itt tudták tartani a távolabbról érkező vendégeket is. A programok színvonalas lebonyolításáért köszönetet mondott Szentgyörgyváry Péter várkapitánynak, és Béni Gábornak (az esti koncertek szervezőjének). Dzsúdló olyannyira jó választásnak bizonyult, hogy vele a már fesztiválozó legfiatalabb korosztályt is meg tudták szólítani. A Siklósi Várfesztivál – mint a városvezető fogalmazott – a régiónk egyik legjelentősebb, legnagyobb nyári rendezvénye lesz a jövőben, erre erősítenek rá évről évre a sikeres, nagy látogatottságú programokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában