Hagyományteremtés

2023.09.29. 21:45

Apák és fiaik indulnak együttesen az útnak

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Bach Máté

Idén is gyalogos zarándoklatra hívja az édesapákat és fiaikat Felföldi László, pécsi megyés püspök. Tavaly hagyományteremtő szándékkal tartották meg a rendezvényt, amelynek célja az apák és fiaik közötti személyes és közösségi kötelékek ápolása, erősítése. 

A zarándoklatot, amelyre szeptember 30-án kerül sor, ezúttal is a főpásztor vezeti. A menet Pécsről indul és Máriagyűd a célállomás. – A program egyszerre teremt lehetőséget az aktív pihenés közbeni tartalmas beszélgetésekre, lelki töltekezésre, az apa-fiú kapcsolat építésére és a teremtett világ szépségeiben való gyönyörködésre – hangsúlyozza a Pécsi Egyházmegye. 

– „Isten úgy bánik veletek, mint fiaival”. A Zsidóknak írt levélből választott szentírási szakasszal az apákat és fiaikat szólítják meg és hívják egy kötetlen találkozásra, gyalogos zarándoklatra a szervezők

 – közölték a közleményben. 

A zarándokok szeptember utolsó napján, szombaton reggel 7.30-kor gyülekeznek Pécs határában, Reménypusztán és 8 órakor indulnak a Pogányon és Bissén át vezető több mint 20 km hosszú úton Máriagyűdre, ahová várhatóan 14.30 órára érkeznek meg, majd a főpásztor vezetésével közös szentségimádáson vesznek részt a bazilikában.

A szervezők kérik, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetről, vízhatlan ruházatról, továbbá kellő mennyiségű folyadékról és igény szerinti hideg élelemről a résztvevők saját maguk számára gondoskodjanak. Máriagyűdről a hazautazás egyénileg történik – lehetőségként a Volánbusz menetrend szerinti járatait javasolják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában