Keddi hittan

2023.09.18. 14:40

Bíró László nyugalmazott püspökkel találkozhatnak egykori tanítványai

Szeptember 23-án érdekes és értékes esemény helyszíne lesz Pécsett, a Pécsi Egyházmegye Magtár Rendezvényháza.

Bama.hu

Bíró László nyugalmazott tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar, majd – két évtizeden át – családügyekért felelős püspöke, a pécsi Székesegyház káplánja, majd plébánosa, az 1980-as és 90-es éveinek legendás ifjúsági vezetője meghívására közel 200 tanítványa, a keddi főiskolai, egyetemi hallgatók és felnőttek számára tartott különleges hittanóráinak hittanosai gyűlnek össze, hogy tanúságot tegyenek arról, mit jelentett számukra ifjúságuk meghatározó éveiben „Bíró Laci” keddi hittanjára járni, mit vittek magukkal életükbe, mit köszönhetnek annak az útmutatásnak és hit megélésnek, amelyet Bíró püspöktől kaptak útravalóként. A „Bíró Laci” hittanosai közül ma is számos élő közösség, kiscsoport maradt fent és működik városunkban, akik tovább élik a hittanok és annak vezetője „Bíró Laci” örökségét, mely a mai napig is házasságuk, családjuk, személyiségük meghatározó alapja.

Az egésznapos rendezvény 10:00 órakor kezdődik a Magtár Rendezvényházban, ahol elmélkedések, tanúságtételek, visszaemlékezések zajlanak. A rendezvény a Székesegyházban szentmisével, majd kötetlen beszélgetésekkel zárul a nap végén.

A rendezvény ezen a napon egyúttal egy őszinte tanúságtétel az európai hagyományos – keresztény, azaz Krisztuskövető – értékrend mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában