IMAraton

2023.09.07. 14:39

Futás és imádság kapcsolódott össze a Ciszterci Nevelési Központban

Mohay Réka

A kép illusztráció

Fotó: Jacob Lund

A közelmúltban tartotta a Pécsi Ciszterci Nevelési Központ az IMAraton eseményt, amelyen a futás és az imádság kapcsolódott össze. A résztvevők máriagyűdi templomtól indultak és a pécsi Zárdatemplomig futottak különböző távokon.

Az esemény reggel 8 órakor vette kezdetét Máriagyűdről, ahonnan 42 kilométeres távot megtéve juthattak a zárdatemplomig.

Azok, akik nem vállalták volna ezt a hosszú távot, vállalhattak 21 kilométeres szakaszt a Pogányi tótól, 10 kilométeres távot a Szent Erzsébet-templomtól, vagy akár egy kilométeres rövid futásra is nevezhettek az Ágoston tértől.

Az IMAratonon a csapatszellem sem maradt el, ugyanis lehetőség volt részt venni a váltófutáson is. Bármelyik távon indultak a váltófutás résztvevői, és a csapatok tagjai egymást váltották a futás során, hogy közösen tegyenek meg egy távot. Ez a lehetőség különösen alkalmas volt a családoknak és a baráti társaságoknak, hogy együtt vegyenek részt az eseményen.

Az IMAraton méltó módon zárult a szentmise keretében a Miasszonyunk - Zárdatemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában