Egy héten át a Taizé-imádságé lesz a főszerep

2023.09.05. 11:30

Zeneterápia, meditáció, bibliodráma és elmélkedés is része lesz a találkozó programjának

Egy hét mint Taizében – Máriakéménden 20 éve zajlik rendszeres Taizé-imádság. Ez alkalomból színes és izgalmas programokkal tarkított találkozót tartanak október 15 és 22 között, ahol a Taizé-imádság kerül a középpontba. 

Mohay Réka

Az esemény kezdeményezője a Máriakéméndi Gyertyaláng Gyermekfalu Alapítvány, mely a cserkészetre épülve és a taizéi közösség lelkiségétől ihletve alakult meg a 90-es években. – 2003 őszén tartottuk Máriakéménd falujában első taizéi imánkat. Ez az ima időközben rendszeressé vált, naponta élteti növekedő közösségünket és munkánkat. A 20 éves évforduló alkalmából egy Taizében töltött héthez hasonló jubileumi hetet szervezünk – írják a program leírásában a szervezők.

A napi három imaalkalom mellett többfajta workshopot is kínálnak. Lehetőség lesz a bibliodráma és a zeneterápia megismerésére, zen meditációra, illetve a belső ima módszerét is megismerhetik a résztvevők. A hölgyek számára Aviva tornát is tartanak. Lesz továbbá lelki túra, különféle, a cserkészek által vezetett interaktív programok, énektanulás, bibliai elmélkedés. Esténként az imádság után Playback-színházi előadás, blues-, rock- és jazzkoncertek várják az érdeklődőket. 

Jelentkezni, érdeklődni Balogh Anettnél lehet az [email protected] e-mail-címen. Az érkezők a máriakéméndi művelődési házban regisztrálhatnak a helyszínen. A programon az egész hetes részvétel mellett egy-egy napos látogatásra is lehetőség nyílik azok számára, akik rövidebb időt tudnának, szeretnének eltölteni a különleges rendezvényen.

Meditatív hangulat

A taizéi ökumenikus keresztény közösség Franciaországban található, ám világszerte népszerűvé vált az itt született, közös éneklésen alapuló imamód, illetve a lelkiség, melynek célja a keresztény egyházak közötti egység elősegítése és a fiatalok lelki fejlődésének támogatása. A Taizé-imák egyszerű dallamok és ismétlődő szövegek segítségével teremtenek meditatív légkört. A közösség szívesen fogadja az érkező fiatalokat, imádkozni és önkéntes munkát végezni. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában