Baranya sem marad OGEX nélkül

2023.09.28. 10:00

Kipróbálhatjuk az autószimulátorokat és a virtuális valóságba is belekóstolhatunk

Pécs, más néven a kultúra városa, Baranya vármegye székhelye, és az ország egyik legélhetőbb települése – ide látogat az OGEX.

Bama.hu

Fotó: ANTAL ZSANI

A Pécsi Tudományegyetem Szántó Kovács János utcai telephelyén rendezik meg az Országos Gaming Expo-t szeptember 29-én, pénteken, délelőtt 10 és délután 18 óra között, s így a vármegyeszékhelyre is eljön a gaming és az e-sport világa!
Pécs a Dunántúl legnagyobb települése, amelyet a 2. század elején, Sopianae néven alapítottak a rómaiak. Már a középkor hajnalán is kiemelkedő jelentőségű város volt, a 4. századra a kereszténység egyik legjelentősebb központjává vált a Római Birodalomban – a városban található ókeresztény temetkezési helyek pedig azóta az UNESCO világörökség részévé váltak 23 évvel ezelőtt.

Pécs nem véletlenül viseli a kultúra városa becenevet: 2010-ben megépült a Kodály Központ, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, a Múzeumok utcája és a Zsolnay Kulturális Negyed, emellett egy parkosítási program is indult, így nem is csoda, hogy Pécs az egyik legélhetőbb városként van elkönyvelve az országban.

Ebbe a műemlékekben gazdag városba is ellátogat az OGEX, amelyen az alábbi programokat is kipróbálhatjuk: autószimulátorok, Virtuális Valóság, azaz VR játékok, retro játékok, társasjátékok, valamint edukációs előadásokat is hallhatunk a gaming és az e-sport világából. A napot az OGEX 2023 E-sport OPEN Rocket League versenyének területi döntője koronázza meg, amelyen kiderül, hogy kik azok, akik bejutnak a budapesti döntőre. A rendezvény ingyenes, de érdemes regisztrálni online!

Te ott leszel majd a pécsi OGEX-en?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában