Nagy dologra készülnek

2023.09.17. 16:20

Thor kalapácsos rekord megdöntését tervezik

Czeczon Enikő

Huszonhét éve már, hogy Gorján Gábor cukorbeteg, de ő mindig sportolt, a sport körül forgott az élete. Ennek köszönhetően úgy tudott dolgozni tizenegyévig egy állami cégnél, hogy soha nem is gondolták a kollégák, hogy diabéteszes.  

A folyamatos edzéseknek hála Gorján Gábor erősebb, ügyesebb lett az átlagnál, és amikor sokan megtudták, hogy beteg, akkor csodálkoztak, hogy “betegen” hogy lehet ilyen erős.  Mindig volt benne egyfajta bizonyítási vágy. Elmondása szerint sajnos az a tendencia, hogyha valaki cukorbeteg, akkor sajnálják vagy lenézik, és úgy kezelik, hogy neki nem lehet ugyanazon dolgokat végrehajtani, mint egy egészséges embernek.  

A fiatalember kidolgozott egy edzés módszert, amit bárhol, bármikor, akár eszközök nélkül is végre lehet hajtani, és ezzel fenntartani egy általános fittetséget, amivel szemben jöhetnek az élet akadályai.  

Szeptember 17-én rendezik meg a HSMA Dráva bajnokságot, amelynek Gorján Gábor Somogy, Zala, Baranya vármegye versenyzőit gyűjti össze, valamint verseny igazgatója is. 

2023 az az év, amikor az országban elsőként szeretne ezen az eseményen egy junior utánpótlás versenyt illetve egy tömeges Thor kalapács tartás rekordot is, ahol 50 ember egy időben 50 darab kalapácsot tart ki egyszerre. Az 50 fő között szerepel sok általa edzett kedves ember, barát és több diabéteszes is. 

A rekordnak mondanivalója is van: nem számít hogy milyen bajod, betegséged van, mindig lehetsz fitt és erős. Ne szégyelld, ha beteg vagy. Ez csak egy állapot.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában